serkalarman.com

 
 
Reklam
Tedavi esnasında uzak durmam gereken yiyecekler varmı? PDF Yazdır e-Posta

       Gelelim ortodontik tedavi esnasında neler yapmanız gerektiğine dair diğer bir konuya yani yemek yerken nelere dikkat edeceğiniz konusuna… Ortodontik tedavi süresi boyunca özellikle sert yiyecekler tüketmekten uzak durmak olmazsa olmazların başında gelmektedir. Bu tür yiyecekler ne kadar dikkatli olursanız olun ağzınızdaki ortodontik aygıtların kopmasına ve zedelenmesine neden olmaktadır. Dişinizden kopan, kırılan her braketle birlikte tedavinizin aksayacağı ve uzayacağı akıldan çıkarılmamalıdır. Nelerden uzak durmanız gerektiğini sayacak olursak;

  •         Haşlanmış veya közlenmiş mısır koçanını ısırarak yemek
  •         Kiraz, erik, kayısı, zeytin,hurma gibi yemişleri çekirdekleriyle ağza atmak (mutlaka yemek istenilirse kesinlikle çekirdekleri çıkarılıp öyle yenilmelidir)
  •         Fındık, fıstık gibi sert kuruyemişler tüketmek
  •         Elma, ayva gibi sert meyveleri dişlerle kopararak yemek (bıçakla dilimlenerek küçük parçalar halinde yenilmeli)
  •         Kalıp çikolataları dişlerle koparmaya çalışmak
    Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ağzınızdaki tellerle ve braketlerle kesinlikle oynamamak ve kurcalamamaktır.Unutmayın ki kopan her braketiniz sizin tedavinizi uzattığı gibi hekiminizin motivasyonunu da azaltmakta ve size olan güzel duygularınıda !!!!!  arttırmaktadır. Konu açılmışken "dişimi fırçalarken koptu", "sabah uyandığımda kopmuştu", "ben hiç sert birşeyler yemedim kendi kendine kopmuş" veya "aaa kopmuş mu hiç farketmedim" tarzında yaklaşımlarla doktorunuzu kandırabildiğinizi düşünüyorsanız size çok yanıldığınızı söylemek isterim.Her ne kadar size inanmış gibi görünsede doktorunuzun bu braketlerin ne "kendi kendine" ne de "diş fırçalarken" kopmayacağinı bilecek kadar tecrübesi olduğunu aklınızdan çıkartmayın derim. 
 
Başa Dön          Sonraki Sayfa >
 

Reklam
Reklam
Reklam